دلایل سیاه شدن لثه بعد از ایمپلنت

علت سیاه شدن لثه بعد از ایمپلنت  علت سیاه شدن لثه بعد از ایمپلنت black gum

یکی از شایع ترین عوارض ایمپلنت دندان، وجود خطوط تیره یا سیاه و فرورفتگی لثه در اطراف تاج ها است. اگر این مشکل در ناحیه لبخند ایجاد شود، به دلیل خطوط تیره ناخوشایند، تحلیل لثه و ترمیم های نامتناسب که به راحتی هنگام لبخند زدن قابل مشاهده است، تبدیل به یک نگرانی بزرگ می شود.

اگر بافت لثه شما در زمان جراحی کاشت ایمپلنت بسیار نازک بوده باشد، ممکن است این اتفاق بیفتد. اگر لثه ها نازک باشند، رنگ خاکستری ایمپلنت می تواند آنها را تیره تر نشان دهد و حتی ممکن است باعث خاکستری و تغییر رنگ آنها شود.

کلینیک دندانپزشکی آرسته بهترین مرکز ایمپلنت در شیراز تخصص کامل در انجام ایمپلنت را دارا می باشد . قبل از شروع درمان، ضخامت لثه‌های شما را بررسی می‌کند و یک مدل جراحی منحصر به فرد ایجاد می‌کند تا مطمئن شود که ایمپلنت شما کاملاً درست قرار گرفته است. این امر خطر هر نوع تغییر رنگی را که پس از کاشت ایمپلنت شما رخ می دهد کاهش می دهد.

دلایل سیاه شدن لثه بعد از ایمپلنت 

علت سیاه شدن لثه بعد از ایمپلنت download 4

کاشت نامناسب ایمپلنت

یکی از عمده ترین دلایلی که باعث سیاه شدن لثه بعد از ایمپلنت می شود، قرارگیری نامناسب ایمپلنت است. کاشت نامناسب ایمپلنت می تواند عوارض شدیدی را در زیبایی دهان و دندان شما داشته باشد. علاوه بر تاثیرات نامتعارف در زیبایی، کاشت ایمپلنت نامناسب می تواند عوارضی مانند عدم انجام پروتز بر روی ایمپلنت و یا حتی عدم فانکشن را داشته باشد. کاشت دقیق ایمپلنت ارتباط مستقیمی با توانایی های پزشک، سلامت دهان و دندان شما دارد.
فک باید مقدار لازم استخوان مناسب را برای اجرای ایمپلنت داشته باشد. چنانچه فک شما مقدار استخوان لازم را نداشته باشد، با تشخیص پزشک و با کمک پیوند استخوان می توانید این مشکل را برطرف نمایید. توصیه می کنیم حتما با دستور مستقیم پزشک ایمپلنت دندان را انجام دهید.

التهاب یا عفونت

بروز عفونت در انتهای ایمپلنت های دندانی در سیاه شدن لثه تاثیر مستقیم دارد. التهاب یا عفونت در انتهای ایمپلنت دندان می تواند باعث بروز خط های مشکی رنگ در لثه شود. در واقع این تیرگی حاصل از بین رفتن بافت استخوان لثه است. با بروز عفونت، بافت استخوان لثه کم کم از بین می رود. از بین رفتن لثه تا جایی پیش می رود که شما در اطراف دندان خود و بر روی لثه، تیرگی های بزرگی را مشاهده می کنید.
معمولا عفونت های دهان و دندان از چند عامل نشات می گیرند. استعمال دخانیات، نبود پوشش کافی در استخوان لثه، عدم توجه به نکات بهداشتی پس از انجام ایمپلنت و قرارگیری نامناسب ایمپلنت جزو عواملی هستند که باعث بروز عفونت و سیاه شدن لثه بعد از ایمپلنت می شوند. این عوامل را جدی بگیرید.

ضعیف بودن استخوان

ضعیف بودن استخوان  علت سیاه شدن لثه بعد از ایمپلنت nerves dental implant

ضعیف بودن استخوان لثه نیز می تواند یکی دیگر از عمده ترین علت های بروز سیاهی بر روی لثه پس از ایمپلنت باشد. ضعیف بودن استخوان اجازه اجرای صحیح ایمپلنت را نمی دهد. شما باید قبل از اجرای ایمپلنت حتما توسط پزشک چندین بار معاینه شوید. در صورت ضعیف بودن استخوان باید با توجه به تجویز پزشک و تشخیص آن نسبت به پیوند استخوان اقدام کنید.
اگر در شرایطی که استخوان لثه ضعیف باشد، نسبت به انجام ایمپلنت اقدام کنید، با گذشت زمان نه چندان طولانی شاهد سیاه شدن لثه و بی خاصیت شدن ایمپلنت خواهید بود.

مصرف دخانیات

مصرف دخانیات  علت سیاه شدن لثه بعد از ایمپلنت smoking

بعد از انجام ایمپلنت، شما باید مصرف دخانیات یا نوشیدنی‌های الکلی را برای مدت طولانی کنار بگذارید. پایه ایمپلنت اگرچه از یک فلز مستحکم و قوی ساخته شده است، ولی نمی‌تواند قدرت و مقاومت ریشه دندان طبیعی را داشته باشد. به همین دلیل خیلی سریع نسبت به مواد غذایی که شما مصرف می‌کنید واکنش نشان می‌دهد.

فراموش نکنید که هر چه قدر فرآیند کاشت ایمپلنت، دقیق و با ظرافت انجام شده باشد، باز هم احتمال ورود مواد غذایی و مواد مضر به شیارهای پایه ایمپلنت وجود دارد. اقداماتی مثل سیگار کشیدن به مرور زمان، لثۀ اطراف دندان کاشته شده را سیاه می‌کنند و این موضوع بر زیبایی دهان و دندان شما تاثیر گذار است.

راه‌های پیشگیری از سیاه شدن لثه

۱.مراجعه به پزشک با تجربه

یکی از بهترین راه‌ها برای پیشگیری از سیاه شدن لثه، مراجعه به پزشکان با تجربه و ماهر در زمینه ایمپلنت دندان است. کاشت دندان، مسئلۀ ساده‌ای نیست. بنابراین سعی کنید حساسیت زیادی برای انتخاب پزشک داشته باشید.

۲ .برند مناسب ایمپلنت

انواع ایمپلنت دندان توسط جنس، برند و نوع آن ها تفکیک می شود. هرچقدر این عوامل بهتر و معتبرتر باشد شما شاهد کاشت ایمپلنت موفق تری نیز خواهید بود.

۳ .قرارگیری درست ایمپلنت

زمانی که ایمپلنت دندان در محل مناسب و درجای درست خود کاشت می شود، دیگر اثری از سیاهی لثه بعد از کاشت ایمپلنت هم نخواهد بود. حتما سعی کنید که عمل کاشت را در یک مرکز درمانی معتبر انجام دهید.

۴ .پیوند استخوان

از فاکتورهای مهم و اساسی کاشت ایمپلنت دندان، تراکم استخوان به حد کافی می باشد. برای کاهش هزینه ایمپلنت دندان، پیوند استخوان را کنسل نکنید. در صورتی که تشخیص داده شد که شما از تراکم استخوان کافی برای کاشت برخوردار نیستید، حتما و حتما عمل پیوند استخوان را انجام دهید. انواع پیوند استخوان بسته به شرایط بیمار و مقدار هزینه امکان پذیر است.

۵ .رعایت بهداشت دهان و دندان

ایمپلنت دندان همانند دندان طبیعی بوده و از این رو بایستی بهداشت دهان و دندان را بیشتر از قبل رعایت کرد. مسواک زدن و استفاده از نخ دندان، مراجعه حضوری به دندانپزشکی در طول سال، استفاده از دهانشویه های توصیه شده توسط متخصص ایمپلنت همگی می تواند در موفقیت کاشت ایمپلنت دندان تاثیر گذار باشد.

۶ .رژیم غذایی مناسب

زمانی که شما بدون مشورت با متخصص تغذیه شروع به رژیم غذایی نامناسب می کنید، سلامتی دندان، لثه و پوست خود را به خطر خواهید انداخت. تامین نشدن فسفر و کلسیم مورد نیاز بدن به مرور زمان باعث سیاه شدن لثه خواهد شد.