ایمپلنت فوری یا ایمپلنت پانچ

ایمپلنت فوری  ایمپلنت فوری services implant dentistry

ایمپلنت فوری یک روش نسبتا جدید برای جاگزینی دندان است. زمانی که به هر دلیلی شخصی دندان خود را از دست می دهد، باید بلافاصله برای کاشت دندان و جایگزینی دندان، به جراح فک و صورت مراجعه کند. چرا که خالی ماندن جای دندان، علاوه بر مشکلات بهداشتی که ایجاد خواهد کرد، میتواند باعث تغییر شکل فک و صورت شود. این جایگزینی به دو روش انجام می شود: ایمپلنت معمولی و ایملپنت فوری.

در این مقاله که درباره ایمپلنت فوری ، معایب و مزایای آن، شرایط استفاده و مراحل ایمپلنت فوری است با کلینیک دندانپزشکی آرسته بهترین مرکز ایمپلنت در شیراز همراه باشید.

ایمپلنت فوری چگونه انجام می شود؟

مراحل ایمپلنت فوری  ایمپلنت فوری immediate implant tooth

ایمپلنت فوری معمولا به علت هایی همچون پوسیدگی و یا شکستگی دندان در اثر تصادف ها و یا هر اتفاق دیگری انجام می شود. مراحل ایمپلنت فوری ابتدا به اینگونه است که در ابتدا توسط متخصص دندان پزشک به طور کامل معاینه شده و با استفاده از عکس برداری دو بعدی و یا سه بعدی روند انجام کار برنامه ریزی خواهد شد. در صورت وجود عفونت امکان دارد قبل از جراحی آنتی بیوتیک و یادهانشویه هایی ضد میکروبی تجویز گردد. در هنگام جراحی از بی حسی موضعی استفاده شده و دندان آسیب دیده و یا پوسیده کشیده خواهد شد و سپس فضای بوجود آمده به طور کامل پاکسازی می شود تا هیچگونه عفونتی در محل باقی نماند.

پس از آن در صورت وجود شرایط مناسب جهت کاشت دندان فوری ایمپلنت در داخل استخوان فک دریل شده تا بتوان تاج دندان را به روی نصب نمود. گاهی امکان دارد که برای پر شدن منافذ بین ایمپلنت و حفره ایجاد شده نیاز به پیوند استخوان هم باشد. در واقع این دست اتفاق ها خیلی قابل برنامه ریزی نیست و معمولا در لحظه جراحی اتفاق می افتد. در آخر تاج دندان موقتی به روی ایمپلنت نصب می شود البته این تاج به جهت عدم تماس به دندان مقابل خود کوتاه تر در نظر گرفته می شود تا کمترین آسیب و فشار به آن وارد شود. همچنین لازم است که بیمار دو هفته بعد از جراحی به پزشک خود مراجعه کند همچنین لازم است هر ماه  به طور مرتب چکاپ خود را انجام دهد. همچنین سه ماه بعد برای قالب گیری نهایی و روکش دائم به دندانپزشک خود مراجعه کند.

شرایط انجام ایمپلنت فوری:

  • در صورتی که لثه و فک بیمار تورم، عفونت و التهاب نداشته باشد از این تکنیک استفاده می شود. وجود عفونت باعث پس زدن ایمپلنت و جوش نخوردن تیتانیوم با استخوان فک می گردد. بنابراین اگر عفونتی وجود داشت با تجویز آنتی بیوتیک و طی دوره درمان انجام ایمپلنت موقت امکان پذیر خواهد بود.
  • تراکم استخوان باید به اندازه کافی باشد تا امکان دریل کردن پیچ ایمپلنت و احاطه کردن آن توسط بافت استخوانی فک وجود داشته باشد.  در صورتی که تراکم استخوان کافی نباشد از پیوند استخوان استفاده نیز می شود.
  • با توجه به اینکه ایمپلنت باید با استخوان فک جوش بخورد امکان انجام ایمپلنت فوری برای کودکان وجود ندارد زیرا که استخوان فک در کودکان هنوز به طور کامل رشد نکرده است.
  • سلامت عمومی مراجعه کننده باید در حد قابل قبولی باشد. عواملی چون دیابت، مصرف سیگار و یا الکل شانس موفقیت سازگار شدن ایمپلنت با فک را کاهش خواهد داد و سرعت بهبود زخم را کندتر خواهد کرد.
  • بیمار باید به خوبی بهداشت دهان را بعد از انجام جراحی رعایت کند و از مسواک و نخ دندان به طور مرتب استفاده کند زیرا در صورت عدم رعایت بهداشت احتمال عفونت در محل زخم وجود خواهد داشت.
  • مراجعه کننده بعد از جراحی نباید از غذاهای سفت که نیاز به جویدن با قدرت زیاد دارد استفاده کند. فشردن دندان به روی هم باعث می شود شانس موفقیت کاشت دندان کاهش یابد.
  • وجود حداقل ۵ دندان در فک بالا و فک پایین و همچنین حداقل عرض استخوان باید ۶ میلیمتر و حداقل طول آن نیز باید ۱۳ میلیمتر باشد.

تفاوت ایمپلنت معمولی و ایمپلنت فوری

تفاوت اصلی این دو روش در این است که در روش ایمپلنت معمولی، بعد از این که پایه یا فیکسچر ایمپلنت در داخل استخوان فک جایگذاری شد، باید چند ماه صبر کنید تا استخوان رشد کند و به ایمپلنت جوش بخورد. سپس حالا که ثبات خوبی دارد و تحمل فشار را دارد روکش دندان بر روی آن متصل می شود.اما در ایمپلنت فوری برای این که زیبایی لبخند حفظ شود (به خصوص در جلوی دهان)، همان روز جایگذاری ایمپلنت، روکش بر روی آن متصل می شود.

اگر چه این روکش موقتی است و به گونه ای طراحی می‌شود که کمی کوتاهتر باشد تا هنگام جویدن غذا بر روی آن فشاری وارد نشود. چرا که هنوز استخوان و ایمپلنت به هم جوش نخورده اند و ایمپلنت ثبات ندارد. در نتیجه کوچکترین حرکتی در ایمپلنت باعث می شود فرآیند جوش خوردن استخوان به ایمپلنت که به آن یکپارچگی استخوان گفته می‌شود، مختل شده و درمان با شکست مواجه شود.

عوارض ایمپلنت دندان فوری

عوارض ایمپلنت فوری در موارد بسیار خاص بروز میکند و معمولا دارای عارضه خاصی نیست. ایمپلنت دندان فوری به علت اینکه بلافاصله پس از کشیدن دندان و ایمپلنت فوری انجام میشود نیازمند ثبات و جوش خوردن به استخوان فک را دارد.

در ایمپلنت دندان معمولی این زمان و فرصت داده میشود تا پایه ایمپلنت محکم شود اما در ایمپلنت دندان فوری احتمال حرکت کردن پایه و جابجا شدن وجود دارد که احتمال رد شدن و عدم موفقیت ایمپلنت را بالا می برد.

همانطور که در بالاتر اشاره کردیم ایمپلنت دندان فوری برای هرکسی قابل انجام نیست و فرد مورد نظر باید از سلامت لثه و تراکم استخوان کافی برخوردار باشد تا بتواند ایمپلنت فوری را انجام دهد. به همین دلیل یکی دیگر از عوارض ایمپلنت دندان فوری همگانی نبودن آن است.

یکی از راه های اطمینان از موفقیت ایمپلنت فوری انتخاب بهترین مرکز ایمپلنت در شیراز است. ما در کلینیک دندانپزشکی آرسته با بهره مندی از جدیدترین و بروز ترین دستگاه های دندانپزشکی این ایمپلنت را برای شما عزیزان انجام میدهیم.