پیش گیری از شکستگی یا ترک خوردن دندان

Prevent tooth breakage  جلوگیری از شکستن دندان broken

جلوگیری از شکستن دندان

۱- از جویدن اجسام سفت خودداری کنید: 

بسیاری افراد عادت دارند که اجسام سفت مانند یخ و یا مداد بجوند. با اینکه دندان ها سفت و سخت هستند اما این عمل باعث سست شدن آنها میشود. جویدن اجسام سخت باعث ضعیف شدن دندان ها و همچنین شکستگی آنها میشود. با دور کردن این عادت از خودتان، از دندان هایتان محافظت کنید.

۲- دندان های خود را روی هم فشار ندهید. (دندان قروچه نکنید): 

دندان قروچه کردن به معنای فشردن دندان ها روی هم، مخصوصا زمان خواب است. اینگونه دندان ها ضعیف شده و در معرض خطر شکستگی قرار میگیرند.

۳- زمانی که ورزش میکنید، از محافظ دندان استفاده کنید: 

زمانی که ورزش میکنید، دندان های شما در خطر شکستگی قرار میگیرند. اگر ورزش هایی مانند فوتبال انجام میدهید، ممکن است جسمی به صورت شما برخورد کند، پس بهتر است برای محافظت از دندان ها از محافظ دندان استفاده کنید.

۴- از دندان های خود مراقبت کنید: 

عدم رعایت صحیح بهداشت دهان و دندان خطر آسیب دیدگی دندان ها را افزایش میدهد. باکتری‌هایی که موجب پوسیدگی دندان‌ها می‌شوند، در واقع اسیدی تولید می‌کنند که مینای دندان را می‌خورد و موجب تغییر رنگ آن می‌شود. دندان‌هایی که جرم و پلاک دارند به احتمال بسیار بیشتری شکسته می‌شوند و در ادامه، شکستگی دندان یا ترک خوردن دندان نیز موجب صدمه بیشتر می‌شود چرا که باکتری می‌تواند به بخش داخلی دندان نفوذ کند.

خوشبختانه، محافظت از دهان و دندان کاملا در دستان خودتان است. با تمیز کردن مرتب دندان ها و چکاپ منظم، از خرابی و شکستگی دندان ها جلوگیری کنید.

  • پس از اصولی مسواک زدن و به منظور جلوگیری از ایجاد پلاک و پاک کردن خرده غذاها از میان دندان ها، حتما نخ دندان بکشید.
  • مرتبا و هر شش ماه یکبار، برای تمیز کردن عمقی دندان ها و لثه ها و بررسی این دو، چکاپ انجام دهید.

۵- بسیاری از بیماری‌ها و مشکلات زمینه‌ای می‌توانند موجب شکننده شدن دندان‌ها شوند:

برای مثال ممکن است شما به طور ژنتیکی و ارثی مینای دندان ضعیف و آسیب‌پذیری داشته باشید. برخی بیماری‌های ژنتیکی نیز می‌توانند بر جنس لایه داخلی دندان تاثیر بگذارند. هر دوی این عوامل موجب می‌شوند که دندان‌های شما به راحتی بشکنند.

۶-تغذیه مناسب داشته باشید:

چگونگی تغذیه شما و غذاهایی که می‌خورید نیز در سلامت دندان‌ها تاثیر دارد. خوردن غذاها و نوشیدنی‌های اسیدی یا شیرین و نوشابه‌های گازدار موجب می‌شود که دندان‌های شما ضعیف شوند. خوردن مداوم میان وعده‌های غذایی باعث می‌شود که محیط دهان شما مداوم اسیدی باشد و در نتیجه مینای دندان آسیب ببیند. تغییر ناگهانی دمای دندان بر اثر خوردن نوشیدنی یا غذای بسیار سرد یا گرم نیز موجب انقباض و انبساط بافت دندان و ترک خوردن آن می‌شود. اگر شما به طور کلی تغذیه مناسبی نداشته باشید نیز دچار کمبود ویتامین و مواد معدنی شده و دندان‌های شما ضعیف و شکننده می‌شوند.