پوسیدگی دندان و عوارض استفاده از نوشابه

دندانپزشکی آرسته در شیراز پوسیدگی دندان پوسیدگی دندان و عوارض استفاده از نوشابه 48

بهتر است بدانید که طبق تحقیقات انجام شده توسط محققین ثابت شده است که مصرف بیش از حد نوشابه برای سلامتی مضر است و در مورد دندان‌ها باید گفت ساختمان دندان را از بین می‌برد. کلینیک دندانپزشکی آرسته توصیه می کند که اگر به نوشابه ‌های گازدار علاقه دارید و از طرفی به بهداشت دهان و دندان خود نیز اهمیت می ‌دهید باید بدانید که این نوشابه شیرین موجب اثرات فاجعه بار بر روی دندان‌ های شما می ‌شود.

درواقع می توان از عوارض مهم مصرف نوشابه به چاقی و پوسیدگی دندان اشاره کرد. مهم نیست که شما چه نوع نوشابه ای مصرف می کنید به طور کلی یکی از دلایل مهم خراب شدن و پوسیدگی دندان های شما مصرف نوشابه می باشد.

۱_قند نوشابه :

بهتر است بدانید که پلاک دندان یا پلاک باکتریایی، لایه ای چسبیده به سطوح مختلف دهان از جمله لثه ها و دندان های شما است که باکتری های موجود در این لایه از مواد قندی تغذیه می شوند و این درحالی است که نوشابه میزان فراوانی قند دارد که می تواند به رشد و تکثیر این پلاک ها کمک کند. هنگامی که باکتری های موجود در دهان در تماس با نوشابه قرار می گیرند، با سوخت و ساز قند، اسید هایی تولید می کنند که این اسیدها حداقل در مدت ۲۰ دقیقه به ساختار و مینای دندان حمله می کند. با نوشیدن یک جرعه از نوشابه این حمله تا ۲۰ دقیقه شروع خواهد شد. کودکان و نوجوانان در برابر خرابی و پوسیدگی دندان ناشی از مصرف نوشابه بسیار آسیب پذیرند، زیرا مینای دندان آن ها طور کامل رشد نیافته است.

۲_ اسیدهای نوشابه :

نکته مهم درباره نوشابه ها که ممکن است به آن توجهی نداشته باشید این است که بسیاری از نوشابه ها حاوی فسفریک اسید و سیتریک اسید است که هر دو به دندان آسیب می زنند. اسید ها باعث نرمی دندان و خطر کرم خوردگی و پوسیدگی دندان می شوند. اگر چه نوشابه های رژیمی مشکلات ناشی از تماس دندان ها با اثرات مخرب قند را حل کرده است اما نوشابه های رژیمی همچنان اسیدی بوده و انتخابی خوبی محسوب نمی شود.

نوشابه های بدون قند موجب پوسیدگی دندان می شوند :

قند با تامین انرژی باکتری ها، موجبات تکثیر آن ها و ساخت جرم بر سطح دندان را فراهم می کند و به این ترتیب سرعت پوسیدگی دندان را افزایش می دهد. مردم به منظور حفظ سلامت خود از رژیم های غذایی بدون قند را استفاده می کنند. در حالی که این موضوع تاثیر چندانی ندارد و دندانپزشکان توصیه می کنند که روی آوردن به مصرف نوشابه های بدون قند برای پیشگیری از پوسیدگی دندان کافی نیست. و همچنین کاهش مصرف قند موجب کاهش خطر پوسیدگی دندان نمی شود