اختلال اورجت

اختلال اورجت اورجت اختلال اورجت Untitled 1 1

انسانهای مختلف بنا به دلایل مختلفی ممکن است دچار ناهنجاریهای دهان ودندان گردند. دلایلی همچون ژنتیک و عادات اشتباه در کودکی از جمله مهمترین این موارد می باشد. یک نمونه از ناهنجاریهایی که در افراد ممکن است رخ دهد اورجت نامیده می شود. در این مطلب به بررسی این اختلال از دیدگاه متخصصین بهترین دندانپزشکی شیراز می پردازیم.

اختلال اورجت

دندانها در دو فک بصورت مستقیم بر روی هم قرار نمی گیرند. بلکه این دندانها باید با کمی فاصله، بر روی هم قرار گیرند. بعبارت دیگربصورت نرمال دندانهای جلویی در فک بالا تقریبا ۲ میلیمتر باید از دندانهای پایین جلوتر باشند. اگر این میزان فاصله بیشتر باشد، در علم دندانپزشکی گفته میشود که فرد دچار ناهنجاری اورجت می باشد. به زبان ساده تر به جلو زدگی دندانهای فک بالا نسبت به فک پایین اختلال اورجت گفته می شود.

دلایل ایجاد اختلال اورجت

برای درمان اورجت مهمترین بخش درمان، شناسایی دلایل آن می باشد. دلایل مختلفی ممکن است منجر به وقوع این ناهنجاری در کودکان گردد. برخی از رایج ترین این دلالی عبارتند از:

  • عادات بد دهانی در دوران کودکی
  • مکیدن انگشت ها
  • مکیدن لب
  • مکیدن پستانک
  • وجود مشکلات فکی واسکلتی

انواع و درمان اورجت

چندین مدل ناهنجاری اورجت در افراد مختلف مشاهده می گردد. هر کدام از این انواع اختلال  به درمان خاصی نیاز دارد.

  • جلو بودن فک بالا

    اورجت یا بیرون زدگی دندانها ممکن است، مربوط به جلو بودن فک بالا باشد. درمان این اختلال بدین صورت می باشد که فک بالا باید به عقب فرستاده شود.

  • عقب بودن فک پایینی

    بیرون زدگی دندانها در فک بالا ممکن است به دلیل عقب بودن فک پایینی باشد. برای درمان این اختلال با استفاده از درمانهای خاص، فک بالا را به جلومی کشانند.

  • هر دو فک

    ممکن است این اختلال با هر دو فک مرتبط باشد. برای رفع اختلال در این حالت ، در چندین مرحله فک بالا به عقب و فک پایین به جلو آورده می شود.

مناسب ترین زمان برای درمان بیرون زدگی دندان

از نظر آناتومیکی بهترین زمان برای درمان ناهنجاریهای فک و استخوان در افراد مختلف قبل از سن بلوغ می باشد. منظور از این حرف بدین معنی است که در زمان قبل از بلوغ هنوز رشد استخوانهای بدن ادامه دارد. بهمین دلیل خیلی راحت تر و سریعتر می توان درمانهای لازم را انجام داد. البته این حرف بدین معنی نیست که بعد از سن بلوغ دیگر نمیتوان این اختلالات را درمان نمود. بعد از پایان یافتن سن بلوغ هم می توان اورجت را درمان نمود. فقط زمان انجام این درمانها متفاوت می شود. حتی ممکن است نیاز باشد از درمانهای دیگری استفاده گردد. مثلا اگر در سنین قبل از بلوغ فقط با درمان ارتودنسی مشکل حل می گردید، بعد از این مدت ممکن است نیاز به جراحی فک داشته باشید.