برای داشتن دندان و لثه سالم کدام مواد غذایی را حتما استفاده کنیم؟

تغذیه  رسیدن به لثه و دندان سالم teeth strawberry

دندان ها و لثه ها بخشی از بدن هستند، و به خاطر ارتباطشان با بخش های دیگر، برای عملکرد مناسب نیاز به تغذیه مناسب دارند مواد مغذی خاص برای بخش های مختلف بدن مفید هستند

  • غذاهای غنی از کلسیم و فسفر:

مینای دندان خوب، نتیجه رساندن مواد معدنی به دندان است. غذاهای مختلف اسیدی و نوشیدنی ها ممکن است موجب فرسایش مینای دندان شوند کلسیم و فسفر سازه های مینای دندان هستند و مصرف غذاهای غنی از آنها ضروری است ،اگر می خواهید دندان هایتان را قوی و سالم نگه دارید.

بهترین منابع (کلسیم) – ماست، پنیر، غذاهای دریایی، شیر ، بادام

بهترین منابع (فسفر) – دانه کدو تنبل، ماهی، برنج، آجیل، گوشت قرمز، تخم مرغ

  • غذاهای ترد، با آب زیاد برای سلامت دندان:

غذاهای ترد، حاوی مقدار زیادی آب، برای دندان های شما یک راه عالی هستند. اول، جویدن باعث تولید بیشتر بزاق می شود، که بهترین باکتری کش طبیعی است که باعث جلوگیری از حفره دندانی می شود. دوم، به علت بافتشان این غذاها به طور طبیعی ساینده هستند ، به طوری که آنها به آرامی سطوح دندان را پاک می کنند، و ذرات مانده از مواد غذایی را از بین می برند.

بهترین گزینه ها:کرفس، سیب، خیار، هویج

  • غذاهای غنی از ویتامین D مفید برای دندان ها:

ویتامین D برای دندان های سالم مهم است. دلیل اصلی آن کمک به بدن شما برای جذب بهتر کلسیم است.

بهترین منابع:نور خورشید، ماهی، زرده تخم مرغ، روغن ماهی

  • غذاهای غنی از ویتامین C برای سلامت دندان:

ویتامین C برای تولید کلاژن، که یک پروتئین کلیدی است به شما در مبارزه با بیماری های پریودنتال کمک می کند. در فقدان ویتامین C، لثه های شما حساس تر و باکتری هایی که باعث بیماری پریودنتال هستند ،قوی تر می شوند.

  • حفظ سلامت دندان با غذاهای غنی از آنتی اکسیدان ها:

آنتی اکسیدان ها با باکتری هایی که باعث التهاب و بیماری های پریودنتال می شوند، مبارزه می کنند. آنها به محافظت از لثه ها و دیگر بافت ها از شر آسیب سلولی و عفونت باکتریایی کمک می کنند.

بهترین منابع:فلفل دلمه، پرتقال، کیوی، توت فرنگی، کلم بروکلی، کلم

بهترین منابع:سیب، انواع توت ها، انگور، کشمش، آجیل، لوبیا

  • غذاهای حاوی پروبیوتیک مفید برای دهان و دندان:

پروبیوتیک ها ممکن است باعث کاهش پلاک و افزایش لک های سالم شوند.

بهترین منابع:ماست، کامبوچا، ماکارونی، میسو و دیگر مواد غذایی تخمیر شده

  • غذاهای غنی از آنتوسیانین ها، آرژینین و پلی فنل ها:

غذاهای غنی از آنتوسیانین ها، آرژینین و پلی فنل هاآنتوسیانین ها (ممکن است از ایجاد پلاک روی دندانها جلوگیری کنند و با سرطان دهان مبارزه کنند)، آرژینین (یک اسید آمینه مهم که ممکن است تشکیل پلاک را مختل کرده و شانس حفره سازی را مختل کند) و پلی فنل (که ممکن است رشد باکتری های منجر به پلاک را متوقف، از بیماری لثه، حفره سازی و بوی بد جلوگیری کند).

بهترین منابع (آنتوسیانین ها) – انواع توت ها، انگور، گیلاس، آلو، بادمجان

بهترین منابع (آرژنین) – گوشت، سویا، آجیل

بهترین منابع (پلی فنل ها) – چای (سیاه و سبز)، انواع توت ها، کتان، کاکائو.