از عواقب بیماری لثه و اثر آن بر دیابت و بیماری قلب آگاه هستید؟

بیماری لثه  از عواقب بیماری لثه و اثر آن بر دیابت و بیماری قلب آگاه هستید؟ gum

مراقب نکردن از دهان و دندان می‌تواند منجر به مشکلاتی حتی بدتر از بوی بد دهان و پوسیده شدن دندان شود. شاید اطلاعات کافی نداشته باشیم اما وضعیت سلامت دهان و دندان سلامت عمومی بدن ما را آشکار میکند؛ و همین‌طور برعکس. تحقیقات نشان داده است که ارتباطی قوی بین مشکلات دهان مثل بیماری لثه با بیماری‌هایی مثل دیابت، بیماری قلبی، بیماری کلیوی، آلزایمر، آسم، پوکی استخوان و سرطان وجود دارد. دلیل و چگونگی ارتباط بین سلامت دهان و دندان با بسیاری از بیماری‌ها هنوز مشخص نیست، اما این تحقیقات بیش از ۱۲۰ مشکل جسمی را با بیماری‌های لثه مرتبط اعلام کرده‌اند.

بیماری لثه و دیابت

رابطه محکمی بین بیماری لثه با دیابت وجود دارد. ناراحتی لثه هنگامی رخ می‌دهد که لثه تحلیل می‌رود یا از دندان جدا می‌شود. در نتیجه ذرات غذا درون آن گیر می‌کنند و باکتری‌ها درون دهان با تولید کردن توکسین باعث التهاب و تورم لثه می‌شوند. اگر در این حالت لثه درمان نشود، استخوان‌ها و بافت‌هایی که از لثه‌ها حمایت می‌کنند خراب می‌شوند و از بین می‌روند.

کسانی که دیابت دارند زخم‌ و التهاب بدنشان به سختی برطرف می‌شود؛ چون سیستم ایمنی بدنشان عملکرد ضعیفی دارد. به همین دلیل خرابی بافت‌ها و دندان در آن‌ها بیشتر است. رابطه بین بیماری لثه و دیابت دو طرفه است. ناراحتی لثه می‌تواند بر کنترل گلوکز خون تاثیرگذار باشد. از سوی دیگر دیابتی‌ها هم بیشتر در معرض دچار شدن به عفونت‌های باکتریایی هستند که منجر به بیماری‌های لثه می‌شوند.

حدودا از هر ۵ نفری که بیماری‌ لثه دارند، یک نفر مبتلا به دیابت نوع دو است، و حتی ممکن است از این موضوع آگاه نباشد. از این رو محققان پیشنهاد می‌کنند به طور مرتب جهت معایه به دندان پزشک مراجعه کنید تا بتوانید از مشکلات جدی پیشگیری کنید. همچنین حفظ بهداشت دهان برای افراد سیگاری بسیار مهم است. افراد سیگاری علاوه بر کنترل میزان گلوکز موجود در خون، باید هر ۶ ما برای چکاپ به دندان پزشک مراجعه کنند.

بیماری لثه و قلب

تحقیقات بسیاری نشان می‌دهد که ارتباطی بین بیماری لثه و مشکلات قلبی وجود دارد، اما هنوز هیچ‌کدام صددرصد قطعی نیست. به گفته محققین این ارتباط می‌تواند به دلیل خواص پروتئینی در پلسمای خون باشد. این پروتئین در خون افرادی که دچار بیماری لثه هستند بیشتر است و میزان آن با توجه به التهاب بیشتر میشود.

یکی از احتمال‌های قوی این است که باکتری‌های موجود در بافت بیمار لثه وارد رگ‌های خونی می‌شوند و رگ‌ها و شریانات اصلی را ملتهب و مسدود می‌کنند. در یکی از تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۰ منتشر شده، محققان نشانه‌هایی از باکتری‌های دهان را درون یکی از رگ‌های خونی گرفته پیدا کردند. این تحقیق یکی از قوی‌ترین شواهد برای اثبات ارتباط قوی میان بیماری‌های دهان و قلب بود عوامل مشترک موثر در بالا بردن خطر ابتلا به بیماری لثه و بیماری‌ قلب و عروق مثل سیگار کشیدن و پرخوری هم می‌تواند نشانی بر ارتباط زیاد این دو بیماری باهم باشد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *