dental-implant ايمپلنت دندانى (dental implant) ايمپلنت دندانى (Dental Implant) afaf 180x180

ايمپلنت دندانى (Dental Implant)

ایمپلنت دندانی قطعه ای از جنس فلز تیتانیوم است که در قسمت ریشه دندان و داخل استخوان فک قرار داده میشود.ایمپلنت هم شکل دندان های طبیعی شما خواهد بود و زیبایی لبخند شما را باز می گرداند. بنابراین با ارزیابی دقیق نسبت به اندازه و سایز ایمپلنت پیش از عمل که توسط دندانپزشک صورت می گیرد و با همکاری شما در رعایت موارد لازم در نگهداری از بهداشت ایمپلنت که بعد از عمل باید صورت گیرد، ایمپلنت سال ها جوابگوی نیازهای جویدن، صحبت کردن و زیبایی شما خواهد بود. دندانپزشک بعد از فراهم کردن مقدمات کار ،توسط دستگاه های مدرن و ابزار کاملاً استریل ایمپلنت را درون استخوان فک قرار می دهد . بعد از مدتی که سطح تیتانیوم ایمپلنت با استخوان مجاورش پیوند محکمی برقرار کرد، برای روکش ایمپلنت قالبگیری شده و قطعه مربوط به تاج را روی ایمپلنت قرار می دهند. دندان مصنوعی یا پروتز نهایی که می تواند ثابت یا متحرک باشد بعداً روی این قسمت کار گذاشته می شود که بنابراین ظاهر دندان های ایمپلنت شده با دندان های طبیعی هیچ تفاوتی نخواهد داشت و موقع غذا خوردن مانند یک دندان طبیعی عمل می کند.

ايمپلنت دندانى دقيقا چيست؟
ایمپلنت هاى دندانى پیچ های باریکی هستند که از تیتانیوم خالص سازگار با بدن ساخته شده که درون استخوان فک گذاشته می شود و نقش ريشه دندان ( از دست رفته) را دارد و پس از گذشت مدت زمانى( در برخى موارد بلافاصله بعد از قرار دادن ايمپلنت) تاج دندان روى آن نصب مى شود و به اين ترتيب دندان از دست رفته جايگزين مى شود.

مزاياى ايمپلنت نسبت به درمان هاى قديمى :
١-ظاهر زيباتر و طبيعى تر
٢-جايگزينى هم تاج و هم ريشه دندان از دست رفته
٣- بالا بودن قدرت جويدن هر نوع ماده غذايى( مثل دندان طبيعى)
٤-جلوگيرى از تحليل استخوان فك
٥-راحتى در صحبت كردن ( مانند دندان طبيعى)
٦- افزايش عمر
كسانى كه دندان طبيعى يا ايمپلنت دارند ، بدليل تغذيه مناسب تر نسبت به افرادى كه از دندان مصنوعى استفاده مى كنند ،به طور متوسط ١٠ سال عمر بيشترى دارند.

موارد كاربرد ایمپلنتهاى دندانى:
١) جايگزين كردن يك يا چند دندان از دست رفته (حتى تمام دندانها)
٢) بعنوان پايه جهت ثابت نگهداشتن دندان
مصنوعى در كسانى كه از لقى دندان مصنوعى خود رنج مى برند
٣) كسانى كه بريج هاى قديمى خود را دوست ندارند و مى خواهند درمان بهترى داشته باشند.

چگونه از ايمپلنت دندانی خود مراقبت کنیم؟

مراقبت از ایمپلنت دندان تفاوت چندانی با مراقبت از دندان های طبیعی ندارد.عدم رعایت بهداشت دهان و دندان دلیل عمده ای برای از دست رفتن ایمپلنت به شمار می رود، شما باید درست مثل یک دندان طبیعی از دندان جدید مراقبت کنید. استفاده از نخ دندان، دهان شویه و مسواک حداقل دو بار در روز از اهمیت زیادی برخوردار است. بدین ترتیب با معاینه های دوره ای مداوم توسط دندانپزشک شما صاحب دندانی شده اید که به لثه و یا دندان های مجاور آسیبی وارد نکرده است.

کنترل پلاکت ها به همان اندازه که در دندان های طبیعی اهمیت دارد، بعد از کاشت دندان نیزبرای مراقبت های بعد ازکاشت حائز اهمیت می باشد.