روش‌های تشخیص نیاز به درمان ارتودنسی

روش‌های تشخیص نیاز به درمان ارتودنسی orthodontic

برای اینکه متوجه شویم به درمان ارتودنسی نیاز داریم یا خیر باید با متخصص ارتودنسی مشورت کنیم. اما قبل از آن می‌توان با در نظر گرفتن نکاتی نیاز به انجام ارتودنسی را تشخیص داد.

یکی از موارد این است که دندان های فک بالا بیش از اندازه از دهان بیرون زده باشد. همچنین زمانی که دندان های جلوی فک پایین توسط دندان های جلوی فک بالا پوشیده می‌شوند و یا دندان‌های جلوی فک پایین به قدری بیرون باشد که دندان های جلوی فک بالا در پشت آن‌ها قرار بگیرد.

یکی از مواردی که باید حتما توسط ارتودنسی درمان شود وجود فاصله بین دندان هاست. یعنی زمانی که دهان بسته می‌شود اما دندان‌های بالا و پایین به هم نمی‌رسند.

نامرتب بودن و بی نظم بودن دندان‌ها و فاصله‌دار بودن دندان‌ها نیز از مواردی هستند که باید توسط درمان ارتودنسی نسبت به اصلاح آن‌ها اقدام نمود.

منحرف شدن فک پایین در هنگام باز و بسته کردن دهان و مشکلات جویدن غذا برای فرد و همچنین ساییده شدن دندان‌ها به یکدیگر نیز نیاز به انجام ارتودنسی دارد.

در دوران بلوغ حرکت دادن استخوان ها با دستگاه های ارتودنسی بسیار راحت تر از دیگر دوران رشد انجام می شود. در هنگام رشد استخوان های صورت می توان با دستگاه ارتودنسی این رشد را جهت داد و رشد استخوان ها را در مسیر دلخواه قرار داد. به همین دلیل رفع اختلالات و ناهنجاری های فکی با ارتودنسی در سنین بلوغ انجام می شود. در سنین بالاتر می توان از ارتودنسی برای مرتب کردن دندان ها سود برد.  بنابراین تا زمانی که دندان در دهان دارید می توانید از درمان ارتودنسی برای مرتب کردن دندان ها کمک بگیرید.

اولین معاینه ارتودنسی در چه سنی است؟

به پیشنهاد انجمن ارتودنسی آمریکا اولین معاینه ارتودنسی بهتر است در سن ۷ سالگی انجام شود. هرچند که ممکن است شروع درمان ارتودنسی در این سن امری ضروری نباشد. اما یک معاینه ارتودنسی به موقع به بیمار کمک می کند طرح درمان ارتودنسی واضحی را از ارتودنتیست خود دریافت کند. بدین ترتیب به راحتی زمانبدی درمان ارتودنسی کودک مشخص می شود. این تشخیص به موقع فرصت زیادی را برای شروع درمان ارتودنسی فراهم می کند.