تاثیر شیرینی جات در سلامت دندان ها
مصرف مواد قندی و انواع شیرینی و شکلات می تواند باعث بروز پوسیدگی دندان ها شود. برای افزایش سلامت دهان و دندانتان می توانید از روش های درمانی خانگی مناسبی کمک بگیرید. مصرف انواع تنقلات را کاهش دهید و بهداشت و سلامت دهان و دندان خود را ارتقاء ببخشید.
دهان مانند سایر اندامهای بدن میتواند برای تمام طول زندگی سالم بماند. بیماریهای دهان یا محصول بیسوادی درباره سلامت یا حاصل غفلت از نیازهای زندگی سالم است و ارتباط مستقیم با شیوه زندگی، بخصوص نوع تغذیه افراد دارد. تجربیات موفق بعضی جوامع پیشرفته نشان داده، بیماریهای دهان و بخصوص پوسیدگی دندان اگر در میان تمام اقشار جامعه هم قابل پیشگیری نباشد، در بین اقشاری که از سواد سلامت کافی برخوردار باشند، صددرصد قابل پیشگیری است.
شکر با دندان چه میکند؟
مکانیسم شروع پوسیدگی به این صورت است که میکروبهای محلی موجود در دهان، مواد قندی در دسترس را هضم و تبدیل به اسید میکنند و سپس بسته به شدت اسیدی شدن محیط دندانها، بافت سخت مینای دندان تحت تاثیر اسید حل شده، منفذی به عاج دندان باز میشود.
چون عاج دندان در مقابل اسید مقاومتی ندارد، حفرهای به شکل غار و زیر لایه مینا در درون عاج شکل میگیرد که محل تجمع خوبی برای میکروب بیشتر است. به این طریق پوسیدگی عمیقتر میشود تا عروق و اعصاب قسمت مغزی دندان را در گیر کند.
در این زمان برخلاف بعضی بافتهای بدن، بافت دندان قابل بازسازی و التیام نیست و برای بقیه عمر معلول خواهد ماند. هر چند با استفاده از علم و هنر دندانپزشکی این معلولیتها تا حدودی قابل ترمیم است، ولی هیچ وقت سلامت اولیه به دست نمیآید. هر چه ترمیم دندان گستردهتر باشد، احتمال پوسیدگی مجدد افزونتر میشود. طبیعت گسترش پوسیدگی دندان هم نتیجه این پوسیدگیهای تکراری است.