رژیم غذایی مناسب در دوران درمان ارتودنسی

دندانپزشکی آرسته در شیراز ارتودنسی دندان رژیم غذایی مناسب در دوران درمان ارتودنسی 59

باید توجه داشته باشید که در طول درمان ارتودنسی نباید غذاهایی با قوام سفت و سخت مصرف کنید زیرا احتمال جدا شدن براکت های ارتودنسی از روی دندان وجود خواهد داشت . در صورتی که براکت های ارتودنسی از روی دندان جدا شوند، گفته می شود بیمار دستگاه ارتودنسی را شکسته است که می بایست دوباره دستگاه ارتودنسی را به دندان چسباند . این امر باعث حرکت نا به جای دندان می شود و در روند درمان توقف ایجاد می نماید و در بعضی موارد باعث آزردگی مخاط دهان می شود و در صورت تکرار برای مینای دندان نیز مضر است

برخی از غذاهایی که با ارتودنسی دندان سازگارند عبارت اند از :

پنیرهای نرم، ماست، سوپ گوشت خوب پخته و نرم، بدون استخوان (مرغ، بوقلمون، گوشت قلقلی و … )، غذاهای دریایی نرم بدون استخوان (ماهی، خرچنگ)، ماکارانی، نودلزسیب زمینی آب پز یا پخته شده، برنج نرم، تخم مرغ، لوبیای نرم و خوب پخته شده، نان نرم بدون پوسته سفت، نان ذرت، پنکیک، محصولات پخته شده نرم مانند کیک و کلوچه، پودینگ، پوره سیب و …

بعضی از غذا های چسبناک عبارت اند از :

غذا های چسبنده دشمن براکت های شما می باشند و اگر شما سعی کنید آن ها را با براکت های جدیدتان بجوید باعث ایجاد درد و یا حتی جدا شدن براکت ها از دندان می شوند.

  • آدامس
  • شیرین بیان
  • تافی
  • کارامل
  • شکلات
  • پنیر

برخی از مواد غذایی سفت عبارت اند  از :

غذا های سفت و سخت ممکن است باعث شکسته شدن براکت های ارتودنسی شوند و همچنین در روز های بعد از تنظیم براکت ها درد خفیف آن را به درد شدید تبدیل می کنند

  • انواع آجیل ها
  • یخ
  • قسمت خشک و سخت نان
  • هویج خام
  • ذرت ( بلال )
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *